[学生用书P38]
Ⅰ 品句填词
1.They have successfully combined(结合) the Chinese style with the Western style in decorating their house.
2.Last year some measures were taken to protect the personal information of the customers(顾客) by WeChat.
3.If you can book a room two months ahead online, you can have a good discount(折扣). 4.When you are not sure about these problems, you should consult(咨询) a lawyer. 5.Meat is very difficult for a baby to digest(消化), so you shouldn’t give it to your son. 6.Eating fruit and vegetables will give you plenty of fibre(纤维) in your diet. 7.If you really want to help, please bring me these potatoes and carrots(胡萝卜). 8.The speed limit(限制) is the fastest speed you are allowed to drive a car at.
9.One of the many benefits(好处) of foreign travel is learning how to deal with the unexpected. 10.He sighed(叹气) deeply at the thought of all the chances he had missed. Ⅱ 选词填空
before long; cut down; spy on; in debt; glare at; win...back; get away with; earn one’s living 1.Mr.Green had to sell his big house and expensive car, because his company was heavily in debt.
2.Helen stood at the gate of the park, glaring at Tom. 3.The old man felt that he was spied on by someone, but he found no one when he turned around. 4.Unless I cut down on chocolate cakes I eat, I’ll get very fat.
5.The famous actress tried to get away with paying taxes; unfortunately, she was fined about two million yuan in the end.
6.When my uncle was young, he earned his living by selling vegetables in Qingdao. 7.At present, Wang Peng is looking for ways to win his customers’ trust back. 8.He performed very well in that top company and before long he got a pay rise. Ⅲ 完成句子
1.苏珊坐在公园的长凳上,感到非常伤心和孤独。 Susan sat on the bench in the park, feeling very sad and lonely. 2.如果你看不清楚,你最好打开灯。
If you can’t see clearly, you had better turn on the light. 3.我的知识太有限以至于我不知道那首诗是谁写的。
My knowledge was so limited that I didn’t know who wrote the poem. 4.如果你能改变一下你的菜单,那就更好了。 It would be better if you could change your menu.
5.不从错误中吸取教训的话,我们既不能提高技能,也不能实现我们的目标。
Without learning a lesson from our mistakes, we would neither improve skills nor realize our goals.
Ⅳ 课文语法填空
Thanks to his wonderful idea, Wang Peng’s restaurant was nearly full a week later. Wang Peng felt happier 1.than before. He didn’t look forward to being in debt.
One day, Wang Peng was welcoming some customers 2.warmly(warm) when Yong Hui walked in. Yong Hui asked why Wang Peng went to her restaurant to spy on her and her menu. Wang Peng calmly explained 3.to her what he had done the week before. He said he found her menu so limited that he stopped 4.worrying(worry) and started advertising the benefits of his food. He invited Yong Hui to try a meal.
After enjoying dumplings and breast of chicken, Yong Hui 5.began(begin) to look ill when seeing the ice cream. Yong Hui missed her vegetables and fruit and advised Wang Peng 6.to lose(lose) weight.
Then they began to talk about menus and balanced diets. After they discussed the strengths and 7.weaknesses(weakness) of their own menus, they decided to provide a balanced menu. Their balanced diets became such 8.a success that Wang Peng became 9.slimmer(slim) and Yong Hui put on more weight before long. After some time, they cooperated and got 10.married(marry).
[学生用书P113(单独成册)]
Ⅰ 单句语法填空
1.I believe that we can achieve more with limited(limit) resources. 2.The disease, combined(combine) with hunger, has killed thousands of people in that area. 3.Frankie looked out of the window and sighed(sigh) deeply. 4.One day later, I found the whole thing very boring(bore).
5.A(n) balanced(balance) diet contains lots of fruit and green vegetables. 6.Children have a natural curiosity(curious) about the world around them. 7.Thinking that crying was a sign of weakness(weak), the little boy stopped crying. 8.At the beginning of a new lesson, it can be beneficial (benefit) to see what students have already known.
9.They expressed their thanks to their hostess(host) for such a wonderful party when saying goodbye to her.
10.Neither he nor his classmates know the answer of that problem. Ⅱ 阅读理解
A
(2019·潍坊高一检测)The number of overweight people around the world is increasing. For example, in China the number rose from 9 percent to 15 percent between 1989 and 1992. The increases in Latin America and Europe were similar. However, the most worrying statistic is the increase in the number of overweight children. In America, almost 33 percent of children under five are overweight. In some parts of Europe, the rate is almost 30 percent. Even developing countries have problems. In Egypt, Chile and Armenia, for example, the rate is over 5 percent.
The problem is the change in our diets combined with the change in our lifestyles. We used to eat whole grains, vegetables, and fruit. Now we eat foods that contain a lot of fat and sugar. Experts(专家) say that it isn’t surprising that people eat too much of the wrong foods. Everywhere we look there are advertisements for high-calorie, highfat foods. These foods are not only low in nutrition but also low in cost. In other words, they may not be good for us, but they are really cheap. Some experts call this a toxicfood(有毒的食品) environment. Most of us do not realize this unhealthy environment. Therefore, we believe if we are fat, it’s our responsibility. This is not completely true.
Today, many food companies are focusing on developing countries. In 1998, one softdrink company told its employees that “Africa is a land of chance for us.” The largest American fast-food company opens five new restaurants every day; four of them are located outside the United States.
It is terrible to think that we may soon live in a world where everyone eats fast food and drinks soda. However, it is not unavoidable. Governments should educate their people about the dangers of eating the wrong food. This is particularly important for tomorrow’s adults.
【解题导语】 本文主要讲了各个国家超重的人数都在增长,许多儿童也出现了肥胖问题,作者对这一现象进行了分析。
1.The numbers in Paragraph 1 are used to show ________. A.the overweight problem B.the increase in population C.the effects of being overweight D.the problems in developing countries
A 解析:细节理解题。由The number of overweight people around the world is increasing.可知,第一段的数据被用来说明超重问题。
2.It can be inferred from the text that food advertisements ________. A.cause food prices to rise
B.often give people useful information
C.affect the development of the food industry D.are partly responsible for overweight people
D 解析:推理判断题。由Everywhere we look there are advertisements for high-calorie, highfat foods. These foods are not only low in nutrition but also low in cost. In other words, they may not be good for us, but they are really cheap. Some experts call this a toxicfood(有毒的食品) environment. Most of us do not realize this unhealthy environment. Therefore, we believe if we are fat, it’s our responsibility. This is not completely true.可推断出,肥胖问题不仅仅是个人的责任,这些廉价且没有营养的劣质食物的广告也负有部分责任,故选D。 3.What is the text mainly about? A.Advertisements and life. B.Being overweight and its reasons. C.Modern lifestyles and their effects. D.Being overweight and the environment.
B 解析:主旨大意题。这篇文章主要讲了各个国家超重的人数都在增长,许多儿童也出现了肥胖问题,作者对这一现象进行了分析,故选B。
B
I’d been thinking of taking a course on scubadiving(水肺潜水) for months, but wasn’t sure because I was afraid of snakes—sea snakes. Just thinking about it made me sick.
But then, I wanted to know why people loved it so much. They all
said that under the sea was like a totally different world, yet a beautiful one. And because of that, I decided to take the risk and try to face my fear.
So, after taking a private course from my diving instructor, Mbak Vita, I went to Sepa Island with her, to take the final exam.
First dive, 12 meters in depth. “What am I doing?” I asked myself. “What if something bad happened?” I tried hard not to panic and told myself to keep a good thought, “It’s gonna be a wonderful experience. Just do it!” Then I went down. My heart beat fast and my ears hurt as I went deeper. I followed Vita’s instructions closely until I felt comfortable to explore the sea.
Suddenly all around me was green. It felt like I was living in a green world! I saw some corals(珊瑚), big ones, and lots of beautiful fish hiding in the sand.
I was enjoying the beauty all around me when my instructor waved at me with her hand holding a pink flipper(橡胶蹼). “That flipper looks familiar,” I thought. Yes! That was my flipper! I didn’t realize that my right flipper had managed to get away from my right foot!
So, that was the first dive. In total, we dove 5 times in 2 days. We managed to dive up to 18
meters in depth. The next dives were smooth and for sure I didn’t lose my flipper! I was so happy to see different types of fish swimming in front of me as if I was invisible(不可见的).It was indeed so beautiful and peaceful down there. Now I can see why people love diving under the sea.
【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者主要讲述了自己第一次下海潜水的经历。 4.How did the author feel about learning scuba-diving at first? A.Uncertain. C.Comfortable.
B.Excited. D.Disappointed.
A 解析:细节理解题。由第一段中的I’d been thinking...wasn’t sure because I was afraid of snakes可知,作者怕蛇,因此对是否参加潜水课程犹豫不定。 5.What does the underlined word “panic” in Paragraph 4 mean? A.Feel tired and sleepy. B.Keep cool and relaxed. C.Keep quiet and patient. D.Feel nervous and worried.
D 解析:词义猜测题。由画线词前面作者问自己的问题What am I doing?和What if something bad happened?以及下文中的keep a good thought...Just do it可知,作者内心紧张、担忧,但努力克服这种感觉,给自己加油打气。 6.What happened during the author’s first dive? A.She saw a sea snake. B.A flipper fell off her foot. C.The sea water turned green. D.She lost her instructor in the sea.
B 解析:细节理解题。由第四段中的First dive, 12 meters in depth.以及倒数第二段中的my right flipper had managed to get away from my right foot可知,作者第一次在海底潜水时,右脚穿的橡胶蹼脱落了。
7.What would be the best title for the text? A.A Pleasant Trip to the Beach
B.My First Experience with Scubadiving C.Why a Person Starts Scubadiving D.How Scubadiving Affects My Life
B 解析:标题归纳题。作者在文章开头两段介绍了学习潜水的原因:想知道为什么许多人
喜爱潜水,为海底世界所痴迷。接下来主要讲述了作者参加完潜水课程,进行第一次实地潜水的经历。因此,B项作标题最能概括文章内容。 Ⅲ 七选五
Drinking hot water regularly can provide many health benefits, including improved digestive health and weight loss. The taste of hot water may not suit your taste. 1.________ While adding these things doesn’t change all the benefits provided by the hot water, it may cause weight gain, depending on what you add to the hot water.
The biggest benefit from drinking any form of water, hot or cold, is providing water for your body. 2.________ Meanwhile, it provides a medium for all of the biochemical and metabolic(新陈代谢的) processes in your body.
While any type of water can provide your body with enough water, hot water may help you lose weight. Hot water may increase body temperature and therefore increase the metabolic rate slightly. 3.________
4.________ Boiled water decreases the number of bacteria(细菌) found in water, making hot water better than room temperature or cold water by reducing your chance of getting infected(感染的). Hot water increases the circulation and decreases the ability for bad bacteria.
The theory of Chinese Medicine states that you should drink warm water, about the same temperature as the body. 5.________ If you have cold signs such as frequent coldness, thirst, depression, sleepiness, hot water can bring your body back into balance. A.Try to drink more water in the morning. B.It helps your body clear waste products.
C.You can add some other things like caffeine or sugar.
D.Drinking water indeed brings lots of benefits to human’s health. E.Hot water may decrease the number of infections you suffer from. F.That is because hot water and cold water affect the balance of your body.
G.An increased metabolic rate causes your body to use more calories throughout the day.
【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了饮用热水对身体的好处。 1.C 解析:此空设于段中,是一个过渡句,起到承上启下的作用。根据上文的The taste of hot water...以及下文的While adding these things...可知答案。
2.B 解析:此空设于段中,与上文存在逻辑上的指代关系。本空中的It指代上文的providing water for your body,故可知答案。
3.G 解析:根据上文的Hot water may increase body temperature and therefore increase the
metabolic rate slightly.可知,热水可能会增加体温,从而略微提高新陈代谢率。新陈代谢率增加会使你的身体全天消耗更多卡路里。
4.E 解析:此空设于段首,是一个主题句。下文内容是围绕着喝热水可以减少感染这一主题展开的。
5.F 解析:此空设于段中,与上文存在解释关系。中医理论认为你应该喝与身体温度相同的温水。那是因为热水和冷水会影响身体的平衡。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容